top of page

ХІІІ Всеукраїнський конкурс телевізійних програм «Світ спорту»


Другий рік поспіль Університет ДФС України відчиняє свої двері для проведення фіналу Всеукраїнського конкурсу телевізійних програм «Світ спорту», який проводиться Національним олімпійським комітетом України за ініціативи Луганського обласного відділення НОК та його голови Миколи Кравченка.

На церемонію нагородження переможців та номінантів ХІІІ Всеукраїнського конкурсу спортивних телепрограм «Світ спорту» завітали почесні гості: президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка; голова КОДА Олександр Горган; Ірпінський міський голова Володимир Карплюк; ректор УДФСУ Павло Пашко; директор ННІ спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації Ігор Малинський та інші.

«Приємно, що продовжується традиція проведення цього конкурсу, історія якого розпочалась у 2003 році. З кожним роком конкурс набирає популярності, розширюється географія, у нього свої особливості, свої традиції», – зазначив під час відкриття конкурсу Сергій Бубка. За словами президента Національного олімпійського комітету, проведення конкурсу «Світ спорту» – черговий крок у реалізації інформаційної політики НОК.

До слів привітань долучився голова КОДА Олександр Горган, який наголосив, що Київська область пропагує національно-патріотичне виховання, яке являється твердим каменем побудови економічно могутньої держави. «Інформаційна підтримка, висвітлення олімпійських змагань і спортивних заходів, присутність на телеекранах спортивних новин мають велике значення у вирішенні завдання популяризації спорту» – наголосив голова.

У своєму вітальному слові ректор Університету ДФС України Павло Пашко підкреслив, що навчальний заклад любить спорт і завжди підтримує прагнення студентів розвиватися і досягати вершин у змаганнях і спортивних заходах тим самим популяризуючи здоровий спосіб життя та виховання здорової молоді.

Варто зазначити, що в цьому році в конкурсі взяло участь 114 робіт від 63 учасників з усіх 25 регіонів України, що практично в два рази більше, ніж в минулому році.

Отже, журі визначило переможців у наступних номінаціях:

  1. За краще розкриття ідей олімпізму: «Телерадіокомпанія «ГОК», Полтавська область, місто Горішні Плавні, фільм «Олімпійське лелеченя», автор Дмитро Булига.

  2. За краще розкриття теми «Особистість у спорті»: Волинська РТ НСТУ, місто Луцьк, фільм «Світова Арена Ірини Климець», автор Юрій Яцюк.

  3. За краще розкриття проблем у сфері фізичної культури і спорту: ТК «Лтава», місто Полтава, фільм «Полтавщина спортивна», «Зимові види», автор Анатолій Мішин.

  4. За краще висвітлення спортивного життя регіону: Рівненська Національна суспільна телерадіокомпанія України «Фінал чемпіонату України з шахів», «30 турнір з боксу у Вараші», автор Віктор Cамчук.

  5. За творчий пошук: Луганське ОВ НОК України, Рубіжанський хіміко-технологічний ліцей «О, спорт – ти мир!».

  6. Номінація «Спорт для всіх»: Телекомпанія «СК-1», місто Житомир, Триптих «Жити – значить боротися», автор Віктор Журавський.

Рішенням журі, Гран-Прі конкурсу присудили фільму: «Валерій Андрійцев. Лист чемпіона». Громадська організація «Український кіноінститут» за сприяння ТОВ «Орлан Інвест-груп», місто Ірпінь, автор – Едуард Євтушенко.

Журі також визначило кращу авторську, режисерську та операторську роботи:

За кращу авторську роботу нагороду отримали ТV-5, місто Запоріжжя фільм «Історія Легенди. Яків Пункін – перший золотий».

За кращу режисерську роботу – ТРК «Алекс», місто Запоріжжя, фільм «Особова справа Інна Черняк».

За кращу операторську роботу – Волинська РТ НСТУ, місто Луцьк, фільм «Світова Арена Ірини Климець».

Спеціальний приз журі присудило роботам: «Фізкультура і спорт», «Цікавість, захоплення, користь», котру представили Комунальний дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу №7 «Червона шапочка» і фільму «Протягом всього життя» Телерадіокомпанії «Алекс», місто Запоріжжя.

Вітаємо усіх переможців та учасників конкурсу «Світ спорту» і сподіваємось, що новий сезон виявиться не менш багатим на теми і форми, ніж попередній!


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page