top of page

Святкова церемонія вручення академічного одягу викладачам Університету


6 червня у конференц-залі відбулась святкова церемонія вручення академічного одягу. Понад 50 докторів наук та професорів нашого університету одягнули на себе урочисте вбрання.

Академічний одяг – мантія та конфедератка – є видом форменого одягу викладачів, студентів і випускників вищих навчальних закладів різного рівня акредитації – коледжів, інститутів, академій, університетів, який довгі століття використовувався як повсякденний. У нинішній час академічний одяг перетворився з повсякденного на святковий церемоніальний одяг викладачів, студентів та випускників ВИШів; він демонструє не лише їх належність до певного корпоративного освітнього об’єднання, а й виступає засобом соціальної ідентифікації.

Академічний одяг виконує дуже важливі соціальні функції: 1) об’єднання членів академічного середовища; 2) презентації добутого рівня освіти особистості та її освітніх досягнень; 3) соціальної стратифікації у вищому навчальному закладі.

Слід також зауважити, що на теперішній час вітчизняні вищі навчальні заклади з метою об’єднання студентів і викладачів в єдину освітню корпорацію започатковують свій фірмовий академічний одяг. До цієї традиції долучився й Університет ДФС України.


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page