top of page

«Прес-весна на Дніпрових схилах» – крок до професії


19 травня у Києві в Інформаційно-творчому агентстві “Юн-прес» Київського Палацу дітей та юнацтва відбулося ХV Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах», організованого за підтримки Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти і науки, молоді і спорту КМДА.

Фестиваль давно став чудовим стартом творчості 1700 учасників – майбутніх журналістів: фотоаматорів, «акул пера», письменників-початківців, тележурналістів, відеооператорів та «айтішників».

Цьогоріч у ювілейному заході взяли участь учні загальноосвітніх навчальних заходів, позашкільних закладів освіти, представники дитячих та молодіжних видань із 15 регіонів України (серед учасників – 30 дітей із Луганської та Донецької областей) та шести країн зарубіжжя: Словенії, Білорусі, Польщі, Туреччини, Нігерії та Китаю. Вік учасників – від 13 до 21 року.

Студенти ННІ права Ольга Рогова, Ірина Пилипів, Олена Крупич, Віта Сологуб (ПБП – 16-6), члени Клубу економічної журналістика, з доц. кафедри української словесності та культури А. К. Павловою відвідали фестиваль. Вони презентували абітурієнтам спеціальність «Журналістика», відкриття якої планується в Університеті, брали інтерв’ю в учасників, розповідали про навчання та веселе і наповнене яскравими барвами студентське життя у чарівному Ірпінському передмісті Києві, а також запрошували майбутніх журналістів на консультації для підготовки до творчого конкурсу «Журналістика», що відбудуться в Університеті 27 травня 2017 року о 10:00.

Завідувач кафедри української словесності та культури Н. І. Зикун, д. н. із соціальних комунікацій, яка була головою журі фестивалю, разом із організаторами та представниками журналістських вишів, взяла участь у прес-конференції. Вона розповідала про співпрацю Клубу економічної журналістики з інформаційно-творчим агентством «Юн-прес», ініціатором й основним організатором проведення молодіжного медіафоруму. Під час урочистого відкриття фестивалю Н. Зикун зачитала вітання учасникам і організатором від ректора Університету ДФС України проф. Пашка П. В. і вручила дипломи, підписані ректором, для переможців молодіжного фестивалю.


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page