top of page

Вітаємо студентів ННІ права з отриманням призового місця на ХVІІ Всеукраїнських змаганнях з господар


На базі господарського суду Вінницької області з 12 по 13 травня 2017 року проходили ХVІІ Всеукраїнські змагання з господарського права і процесу ім. професора С.З. Михайліна.

Організатори заходу – Донецький національний університет імені Василя Стуса, Господарський суд Вінницької області, Ліга студентів Асоціації правників України.

Команду від Навчально-наукового інституту права Університету державної фіскальної служби України представляли студентки група ПМГ16-2: Валерія Моша і Ірина Бондарчук. Науковим керівником та представником від нашого навчального закладу виступила кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри господарського права та процесу Минюк Олена Юріївна.

У змаганнях взяли участь команди з різних вищих навчальних закладів України з різних куточків України. Самі змагання проводилися у два етапи – півфінальний та фінальний. Фабула, за якою вони проходили, розроблялася на основі дійсних справ, які розглядалися в судах.

Змагання відбувалися у формі імітованого судового процесу на основі чинного господарського процесуального законодавства України. Перед кожним раундом змагань проводилося жеребкування серед команд, яким визначалася їх процесуальна роль – позивач або відповідач, та команда-опонент.

До критеріїв оцінювання належали: рівень знання відповідних норм господарського і господарського процесуального законодавства; правильність та уважність до складання процесуальних документів; вміння робити висновки, чітко формулювати свою позицію; емоційність, виразність, висока культура промови.

До складу суддівської колегії ввійшли судді Господарського суду Вінницької області: Олександр Банасько, Тетяна Лабунська, Ігор Маслій, Василь Матвійчук, Роман Міліціанов, Юрій Яремчук та судді Господарського суду Вінницької області у відставці Марія Кожухар, Надія Говор.

За результатами півфінального раунду у фінал пройшли три команди позивачів та три команди відповідачів.

Після запеклої боротьби у ХVІІ Всеукраїнських змаганнях з господарського права і процесу ім. професора С.З. Михайліна команда Університету державної фіскальної служби України отримала III місце у номінації «Кращий позивач» і були нагороджені грамотами та кубком.

Вітаємо студенток ННІ права Валерію Мошу і Ірину Бондарчук і наукового керівника Минюк Олену Юріївну та бажаємо подальших успіхів і перемог!!!


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page