top of page

Стратегічна сесія в Університеті ДФС України


У житті кожного закладу чи підприємства настає момент, коли хочеться зрозуміти, чи йде воно в правильному напрямку, перевірити свої інтуїтивні рішення, системно все проаналізувати, подивитися «зі сторони», задати собі питання «що далі?». Саме тому, в Університеті ДФС України була проведена триденна стратегічна сесія Громадянською платформою «Нова Країна». Сесію ініційовано ректором УДФСУ П.В. Пашком, варто зазначити, що в Україні серед вузів такий демократичний захід пройшов вперше. У ході зустрічі було багато критики але і багато конструктиву та стратегічних пропозицій. На сесії були присутні за власним бажанням керівництво Університету, студенти та всі бажаючі.

Хід стратегічної сесії проводився за технологією партисипативного управління фаховими фасилітаторами. За словами експерта-фасилітатора ГП «Нова Країна» Анни Валенса, фасилітатор є спеціалістом, який підтримує в групі культуру екологічної комунікації, є тим, хто піклується про формат взаємодії між учасниками – простір, час, вид активності, види результату. В процесі фасилітації люди опиняються у середовищі, яке сприяє їх здатності мислити і приймати рішення, творчому розкриттю та активному вираженню власної позиці, відкритості до нових ідей та досягненню консенсусу.

В перший день сесії відбулось знайомство учасників, обговорено правила роботи, проаналізовано бачення колективом майбутнього розвитку Університету.

Другий день – робота з суперечностями і бар’єрами, які заважають досягти бажаних цілей. Створення плану з подолання протиріч із зазначенням показників успіху його досягнення.

Третій день – об’єднання груп по фаховим інтересам. Ідеї, строки, бюджет їх реалізації і визначення відповідальних осіб. Створення спільної стратегії розвитку Університету до 2025 року. Визначення плану дій на рік. Аналіз отриманих результатів.

В рамках проведеної стратегічної сесії нам вдалось проаналізувати слабкі сторони з чітким шляхом їх вдосконалення, шлях розвитку наших сильних сторін, а також визначення цілей та мети до якої ми будемо рухатись. Сформулювати місію колективу.

Висловлюємо велику вдячність всім небайдужим до проведення даного заходу, всім учасникам та всім, хто допомагав у проведенні стратегічної сесії, зокрема: адміністрації Університету ДФС України, директору Наукової бібліотеки С.Я. Цимбалюк; в.о. начальника ФПМ В.В. Чмелюку; директору ННІ спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації І.Й. Малинському. Дякуємо команді ГП «Нова Країна» за фахове проведення заходу, а саме: Світлані Саламатовій, Ларисі Вербицькій, Олександрі Яковлевій, Валерію Пекару.

Дякуємо спонсору, який забезпечив фінансування сесії ТОВ «Орлан Інвест-груп».


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page