top of page

Зустріч студентів ННІ права з представниками зарубіжних вишів


Про демократію, побудовану на суспільній моралі, говорили 19 квітня в Університеті ДФС України. Із відкритою лекцією виступив американський юрист, професор, директор програми «магістр юриспруденції», доктор юриспруденції Університету «Ріджент» (Вірджинія, США) Джеймс А. Девідс та профессор правознавства, директор он-лайн програми Всесвітньої незалежної школи права Юрій Мантілі, президент асоціації «Еммануїл» Стів Вебер. Також на заході були присутні іноземні студенти: Ліз Рерік та Наташа Дилів.

Доктор Джеймс А. Девідс навів цитати засновників Сполучених Штатів й авторів Конституції США щодо пріоритетності морально-етичних цінностей у розбудові держави й права.

«Відповідальність держави полягає в тому, щоб дбати про порядок та карати злочинців – тих, хто робить зло. І заохочувати тих, хто робить добро», – наголосив професор Девідс.

Учений підкреслив, що все урядування США відбувається здебільшого на місцевих рівнях. «Місцеве самоврядування набагато краще знає про проблеми громадян. Таким чином влада належить людям, – зазначив Джеймс А. Девідс. Саме завдяки чудовій концепції щодо розподілення влади, зафіксованій в Конституції 230 років тому і заснованій на християнському світогляді, й дотепер ми являємось процвітаючою країною, оскільки думали про принципи, які важливі на століття. Зосереджуватись потрібно на окремому індивідуумі, один за одним, щоб кожен починав думати про те, як він може покращувати суспільство і бути у ньому корисним».

Студенти, курсанти та науково-педагогічні працівники Університету ДФС України із зацікавленістю прослухали лекцію учених-іноземців та активно ставили питання стосовно різноманітних аспектів правового удосконалення.


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page