top of page

І знову гості в нашому університеті!


22 березня відбулася зустріч студентів – членів Клубу економічної журналістики, зацікавлених першокурсників та викладачів Університету із журналісткою Юлією Самаєвою – провідним економічним аналітиком і оглядачем, редактором економічного відділу газети «Дзеркало тижня», організована за сприяння директора ННІ економіки, оподаткування та митної справи проф. Швабієм К. І.

Костянтин Іванович Швабій вручив журналісту провідного щотижневика України диплом за перемогу у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт молодих учених ім. М. І. Туган-Барановського у номінації «Цикл публікацій із проблематики податкової реформи».

Потім пані Самаєва провела майстер-клас про особливості опрацювання економічної інформації та відображення економічної проблематики у сучасних ЗМІ.

Цікаво було послухати про тонкощі журналістської діяльності з уст професіонала. Юлія дала чимало корисних порад і поділилась власними секретами написання текстів:

  • Як зробити текст прийнятним для аудиторії? Уявіть, що його читатиме ваша мама.

  • Як зробити його своєрідним поштовхом до змін в економічній, політичній, освітній ситуації в Україні? Подумайте, що, окрім вашої мами, його може прочитати міністр.

  • Як стати хорошим журналістом? «Виписатись» настільки, щоб знайти-таки, врешті, свій стиль.

  • Якому журналістові пощастило найбільше? Тому, у кого є досвідчений наставник.

Для учасників зустрічі на короткий час таким наставником стала Юлія Самаєва. Адже ще багато відповідей було почуто, ще багато тем було обговорено, ще багато цікавого – сказано.

Гостя переконала присутніх, що вміння гарно писати справжньому журналісту замало. Журналісти повинні вміти та не боятись висловлювати свою думку. Вони також мають усвідомлювати, що їхнє ім’я повинно бути дорожчим за будь-які гонорари.


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page