top of page

Реформація як чинник ціннісно-світоглядних трансформацій суспільства


Кафедрою філософії та політології 13 березня поточного року було проведено круглий стіл-дискусію «Реформація як чинник ціннісно-світоглядних трансформацій суспільства». Захід було присвячено відзначенню в Україні 500-річчя Реформації. В роботі круглого столу взяли участь професор Українського католицького університету доктор філософських наук Михайло Черенков, пастор Ірпінської Біблійної Церкви Микола Романюк, студенти груп ПБ-15-2, ФБД-16-3, ФБДі-16-4, ФББ-16-5, ФБ-16-1, ФБ-16-2 та науковці кафедри. Модератором заходу був кандидат філософських наук, доцент Геннадій Христокін.

У ході круглого столу пролунали цікаві виступи запрошених гостей, що спонукали учасників до жвавої дискусії. Викладачі та студенти обговорили актуальні проблеми сучасного християнства, його ролі у формуванні особистості, її ціннісних орієнтирів.

Студентка групи ФББ-16-5 Тетяна Янчук поцікавилася у Михайла Черенкова, що християнство може запропонувати сучасній молоді. Студент групи ФБДі-16-4 Роман Яворський цікавився думкою представників протестантської конфесії про соціальну доктрину християнства.

Учасники круглого столу обговорили проблеми, пов’язані з кризою духовності, пошуком нових ціннісно-смислових орієнтирів у сучасному глобалізованому світі, а також дискутували стосовно співвідношення між наукою і релігією в сучасному світі.

В підсумку дискусії учасники дійшли висновку про значущість соціогуманітарного знання і необхідність реалізації антропоцентричної моделі в сучасних освітніх практиках.


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page