top of page

ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Державно – та правотворчі традиції українського нар



23 листопада 2016 р. кафедра теорії права та держави навчально-наукового інституту права провела ІІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Державно – та правотворчі традиції українського народу» присвячену 150-річчю з дня народження Голови Центральної ради, видатному науковцю, політику, державному і громадському діячу М.С. Грушевському.

До участі у конференції долучилась значна кількість провідних вітчизняних правників, молодих науковців та студентів. Зокрема, викладачі та науковці Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Інституту держави і права ім. В.М. Корецького, Академії муніципального управління, Ужгородського національного університету та інших вищих навчальних закладів. Загалом тези доповідей надіслали представники більше двадцяти вітчизняних вузів та наукових установ.

На початку конференції з вітальним словом звернулись в.о. директора ННІ права Університету ДФСУ д.ю.н., професор Топчій Василь Васильович та завідувач кафедри теорії права та держави д.ю.н., професор Шевченко Анатолій Євгенійович.

На пленарному засіданні з доповідями про розвиток народного суверенітету, про розвиток національної ідеї та її вплив на державотворчі процеси в Україні виступили постійний представник Верховної Ради України в Конституційному Суді України Анатолій Євгенійович Селиванов та професор Микола Петрович Недюха.

Жваве обговорення і значну кількість запитань до відповіді отримали провідні вчені, доктори юридичних наук Оніщенко Наталі Миколаївни та Бобровник Світлани Василівни.

Власну концепцію розвитку вітчизняного конституціоналізму доби національної революції 1917-1921 р. виклав професор кафедри історії права та держави Київського національного університету ім. Т. Шевченка Петро Павлович Захарченко.

Після закінчення пленарного засідання у навчальних аудиторіях відбулися засідання секцій, де виступили з доповідями викладачі, науковці та молоді вчені університету та гості конференції.

За результатами конференції кафедра опублікує збірник наукових праць учасників заходу.


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page