top of page

Університет ДФС України відвідав Генеральний секретар Всесвітньої митної організації (ВМО) Куніо Мік


Актуальні питання діяльності Всесвітньої митної організації (ВМО) були розглянуті в ході візиту 25 листопада 2016 року до Університету державної фіскальної служби України Генерального секретаря ВМО Куніо Мікурія. Ректор Університету Павло Пашко, вітаючи гостя, зазначив, що Україна зацікавлена в розвитку співпраці з Всесвітньою митною організацією. У свою чергу, ми, як відомчий виш, готуємо митників і сприятимемо збільшенню кількості висококваліфікованого кадрового потенціалу фіскальної служби міжнародного рівня. «Новий час диктує митним органам нові ритми діяльності, в тому числі в плані міжнародної взаємодії. Ми добре розуміємо ту ефективну роль, яку відіграє Всесвітня митна організація в розробці правил і процедур міжнародної торгівлі. Наш Університет дає можливість отримати ґрунтовні знання і навички, щоб майбутні фахівці, які будуть тут навчатися, могли користуватися цими навичками, слухати лекції міжнародних фахівців, мати можливість обмінюватися інформацією і в подальшому розпочати трудову діяльність в підрозділах ДФС», – підкреслив ректор.

Генеральний секретар зазначив, що митна служба – це міст між Україною і країнами ЄС. Дуже важливо спрощувати митні процедури, не створювати черг на кордонах. За словами Куніо Мікурія, Всесвітня митна організація підтримує прагнення митного відомства України до тіснішої співпраці.

Виступаючи перед науково-педагогічними працівниками та студентами, Куніо Мікурія коротко виклав стратегічні цілі і завдання ВМО на найближчі роки. Він підкреслив, що митна служба відіграє ключову роль в області сприяння законній торгівлі, економічного розвитку і забезпечення безпеки. Генеральний секретар ВМО відзначив великий прогрес в діяльності митної служби республіки.

В ході зустрічі в Університеті гість висловив щиру вдячність керівнику вишу за теплий прийом, адже йому розповіли про історію та сьогодення навчального закладу, напрями діяльності тощо. А також Куніо Мікурія відтепер має звання почесного професора Університету ДФС України.

«Мій приїзд – хороша можливість познайомитися з життям Університету, його діяльністю та подальшими перспективами», – сказав гість.

Під час зустрічі відбувся обмін думками з питань взаємодії України з Всесвітньою митною організацією, а також студенти і викладачі мали можливість поставити питання і отримати на них вичерпну відповідь.


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page