top of page

«Не заробляйте, хлопці, на війні, Немає в світі більшого цинізму!»

«Доборолися! Добалакались!

Досварилися, аж гримить!

Україно, чи ти була колись

Незалежною, хоч на мить…»

- Ліна Костенко

23 листопада в Університеті ДФС України відбувся тематичний вечір до третьої річниці Революції Гідності «Жити надією…».

Тематичний захід відвідали почесні гості конференції «Державо- та правотворчі традиції українського народу», студенти, курсанти а також учасники двох майданів Станіслав Ковчан та Борис Гелеверя.

На заході були згадані події Майданів та події на Сході України. Перший Майдан приніс ейфорію і розчарування, другий – війну, злість і готовність жити.

Обраний українським народом шлях хоч і важкий, але незворотний – події, які почалися біля монументу Незалежності ввечері 21 листопада 2013 року тривають і досі. Гідність не купиш за жодні гроші. Вона або є, або її нема. І українці – Небесна Сотня, воїни АТО, волонтери, кримські татари та українці, що сидять у путінських тюрмах – довели, що вона в них є. Свободу ж треба виборювати, а виборовши – відстоювати. Про це свідчить історія.

І цю всю біль, цю мужність та надію нам продемонстрували вихованці ЦТРВС «Сузір'я», які в своїх виступах несли ідею миру, ідею гідності, свободи та шани до тих, хто за нас віддав свої життя.

Ми свідомі того, що не завжди маємо змогу боротися зі зброєю в руках за наш відвічний ідеал, але ми завжди маємо змогу цей ідеал втілювати у життя нашими вчинками. Герої залишили нам заповіт. Він не довершений. Життя дає можливість довершити ними розпочате.

Перемог нам і щасливих років мирного життя!


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page