top of page

«Служу народу України!»: відбулися урочистості з нагоди чергового випуску курсантів кафедри військов


23 липня 2016 року. Літня пора, канікули, проте, на університетській площі лунає музика і людський гамір. Щасливі очі батьків, серйозні обличчя їх синів і дочок. 135 курсантів, які пройшли навчання на кафедрі військової підготовки Університету ДФС України нині складають присягу на вірність українському народу.

Змужнілі, дорослі, одягнені у камуфляжну форму крокують молоді хлопці і дівчата по плацу. На привітання ректора Університету Павла Володимировича Пашка, голосно звучить відповідь: «Бажаємо здоров’я, товаришу ректор!»

Привітати випускників прийшли командири, викладачі кафедри військової підготовки, вище керівництво університету та гості навчального закладу, серед яких: голова Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін; очільник Ірпінської регіональної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та учасників АТО Ігор Панасюк; ветерани Збройних сил України, а також батьки, рідні та близькі.

«Ті, хто сьогодні стоять в строю і збираються прийняти присягу на вірність українському народові, в першу чергу, свідомо обрали цей шлях і вирішили стати справжніми захисниками Вітчизни, аби в подальшому з честю і гідністю носити офіцерські погони, – наголосив П.В. Пашко. – Бажаю вам бути достойними випускниками військової кафедри Університету ДФС України. Завжди будьте вірні словам присяги, батькам, рідним, друзям та нашій країні. Слава Україні!»

У цей день студенти складали присягу з особливим почуттям, адже ситуація, яка існує в країні, вимагає серйозного ставлення та відповідальності за свої дії.

Вже восени, за поданням кафедри, студентам присвоять перше офіцерське звання – молодший лейтенант запасу.


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page