top of page

Звіт про участь у молодіжній студентській конференції «Молодіжний діалог – нарощування потенціалу че


З 29 червня по 01 липня 2016 року у м. Габала (Республіка Азербайджан) Академією Державного митного комітету Азербайджанської республіки та Всесвітною мережею митних університетів (INCU – International Network of Customs Universities) була проведена молодіжна студентська конференція «Молодіжний діалог – нарощування потенціалу через зміцнення міжнародного митного співробітництва».

Слід відмітити, що організацію проведення конференції взяв на себе Державний митний комітет Азербайджанської Республіки і забезпечив її на найвищому рівні. Конференція проходила за безпосередньої участі Алієва Айдина Алі оглу генерал-лейтенанта митної служби, голови Державного митного комітету Азербайджанської Республіки.

Учасниками конференції стали понад 100 осіб, які представляли близько 30 країн світу, серед них: Білорусія, Польща, Китай, Туреччина, Російська Федерація, Угорщина, В’єтнам, Бувша Югославська Республіка Македонія, Австрія, Україна, Литва, Болгарія, Грузія, Узбекистан, Грузія, Сенегал та ін.

Робота конференції була організована посекційно. Тематика секцій була наступною: міжнародна торгівля, митний інституціональний розвиток, аналіз митних ризиків і управління ними, електронні митні послуги для спрощення торгівлі. Модераторами секцій стали визначні науковці та практики у сфері митної справи, серед яких: професор Виеслав Чижович (Варшавська школа економіки), професор Ігбал Бабаєв (начальник головного управління з оцінки ефективності і програм розвитку Державного митного комітету Азербайджанської Республіки), Златко Ветеровски (начальник управління Митної адміністрації Бувшої Югославської Республіки Македонії), Хендрікус ван Зандвижик (консультант з питань митної модернізації), Пранас Плачас (заступник директора Митного навчального центру, Литва).

Робочими мовами конференції були визначені: англійська та російська.

Університет державної фіскальної служби України була надана честь представляти Забарній Тетяні Анатоліївні, старшому викладачу кафедри податкової політики та студентам 5 курсу ННІ економіки, оподаткування та митної справи, а саме: Пасєці Катерині Олегівні, Шевченко Ользі Валеріївні, Пронькіну Миколі Сергійовичу, Мудрику Василю Сергійовичу.

Відповідно до вимог, студентами у визначені терміни були підготовлені та направлені до Державного митного комітету Азербайджанської Республіки наукові статті, які будуть опубліковані в Internation Customs Students Journal (e-journal). Тематика з якою працювали студенти була наступною: Пасєка Катерина Олегівна – Україна і СОТ: переваги і недоліки вступу і співробітництва; Шевченко Ольга Валеріївна – Трансфертне ціноутворення як ефективний інструмент державного контролю; Пронькін Микола Сергійович – Оцінка зарубіжного досвіду формування організаційних структур митних органів і можливості його імплементації в Україні; Мудрик Василь Сергійович – Аналіз механізмів удосконалення системи оцінки фінансових ризиків на митниці України з врахуванням зарубіжного досвіду.

Дана конференція стала платформою для обговорення проблем митних органів світу, точкою для контактів з університетами та науково-дослідницькими інститутами, які ведуть активну дослідницьку діяльність в митній галузі, у сфері освіти та навчання, додатковим джерелом знань для студентів, давши змогу поглибити свої знання в сфері митного управління і адміністрування, міжнародної торгівлі та управління логістикою.

В рамках конференції для учасників була передбачена цікава культурна програма, до якої було включено: відвідування конгрес-центра Гейдара Алієва і заводу з виробництва піаніно «Gilan Beltman», історико-етнографічного музею, Албанської церкви в с. Кіш і «Палацу Шекінських ханів» в м. Шекі, також була організована оглядова екскурсія по місту Баку. Така програма дозволила познайомитися ближче з багатою і древньою історією та культурою Республіки Азербайджан, відкрити для себе маловідомі факти політичних, соціальних і історичних аспектів чудової країни, яка вражає своєю величчю, патріотизмом та інтелектуальним потенціалом.


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page