top of page

Курсанти Університету ДФС України зустрілися з учасниками АТО


На зустріч із курсантами прийшли представники Міжнародної організації дослідників фортифікації «Цитадель», зокрема голова правління цієї громадської організації Павло Нетесов, який розповів про ситуацію на сході та основні напрями діяльності спільноти «Цитадель». Головною метою є патріотичне виховання, пошук загиблих, відновлення пам'ятників військової історії. Більше сотні курсантів Університету ДФС України прийшли послухати волонтерів-учасників АТО і поспілкуватися з ними. Під час зустрічі бійці розповіли, хто реальний їхній ворог і, як вони бачать розв’язання конфлікту, а курсанти, в свою чергу, намагалися дізнатися якомога більше про ситуацію в зоні АТО.

Також учасник АТО згадав про найстрашніші моменти перебування на полі бою. «У перші дні війни на сході України допомога, яка приходила від волонтерів, студентів, небайдужих, дуже піднімала наш дух. У хвилину затишшя постійно переглядали листи і малюнки, які нам надсилали. Якщо ми знали яку стіну не будуть обстрілювати, то заклеювали її листами, фотографіями. Приємно було надзвичайно розуміти, що люди нас підтримують, що не дарма ми там стоїмо», – згадує пан Павло.

У перервах між поїздками на фронт, представниками ГО «Цитадель» були зроблені виставки «експонатів» привезених з фронту і територій нині підконтрольних сепаратистам та сформували на сьогоднішній день наймасштабнішу виставку по війні на сході України. Курсантам були продемонстровані як самі «експонати», так і відеосюжети з фронту.


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page