top of page

Чорнобиль: новий фактор еволюції


Чорнобиль – наш біль і нещастя…

28 квітня в рамках заходів УДФСУ, присвячених 30-річчю аварії на ЧАЕС Наукова бібліотека нашого університету провела виховну годину «Чорнобиль: новий фактор еволюції». Кожен із присутніх мав можливість згадати як все було того весняного дня, і чому тиху ніч 26 квітня 1986 р. збентежив потужний вибух.

Тематична виставка та слова ведучих доторкнулися серця та запали глибоко в душу. Вірші та розповіді студентів, які ділилися досвідом своїх батьків, котрі також були ліквідаторами аварії, бентежили глядачів.

Слово було надано директору Наукової бібліотеки, к.е.н., доценту С.Я. Цимбалюк. Вона розповіла все, що бачила тоді власними очима, і наголосила на тому, які наслідки ми маємо тепер.

На цей захід запросили президента Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Діти Тарара» Юлію Сергіївну Паламарчук. Вона поділилася своїми думками та спогадами про ту страшну катастрофу. Наголосила на тому, що через 30 років ця біда не зникла, а її наслідки продовжують бунтувати в Україні. Також Науковій бібліотеці в подарунок Юлія Сергіївна лишила книгу «Вторая Родина», автором якої є Григорій Білоусов.

Вірш співробітниці бібліотеки університету Іванни Бузинник, який вона написала будучи ще 12-річною дитиною, дитиною, що бачила цей жах сама, змусив задуматися над цінністю життя. Також вірші поета В.Я. Слободяника представили студенти: Сергій Губенко (ПМП -14-5), Наталія Боровик (ФБДп-12-5), батько якої загинув на ЧАЕС. Ведучою заходу була студентка Вікторія Загубипалець (ПМП-15-2).

Не могли не вшанувати хвилиною мовчання та не віддати честь всім тим, хто ціною власного життя і здоров’я рятував нас. А їм би тільки жити і радіти життю, та не судилося.

Гірким болем б’є Чорнобильський дзвін, і цей захід вже вкотре дає змогу зрозуміти, що не дивлячись на те, що пройшло вже 30 років з того жахливого дня, наслідки аварії є зараз і будуть надалі, якщо вже сьогодні ми не почнемо діяти.

Колектив Наукової бібліотеки щиро вдячний ФПМ за співпрацю!


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page