top of page

“Чорнобильські дзвони, 30 років потому”

Чорнобильський вітер по душах мете

Чорнобильський пил на роки опадає.

Годинник життя безупинно іде,

...Лиш пам'ять усе пам'ятає.


У зв’язку з 30-ю річницею аварії, що сталась 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції та з метою зберегти живу пам’ять про цю катастрофу і самовідданих людей, які втратили своє життя й здоров’я в рукотворному атомному пеклі, рятуючи мільйони інших, 26.04.2016 у стінах Університету ДФС України на першому курсі факультету податкової міліції відбулась відкрита лекція на тему: «“Чорнобильські дзвони, 30 років потому”

Чорнобиль - мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль. І наша пам'ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року, коли ядерна смерть загрожувала всьому живому і неживому. Трагедія Чорнобиля розбудила нашу совість.

На данному заході курсанти першого курсу мали змогу переглняути документальний фільм про аварію на ЧАЕС та прослухати вірш, який змусив замислитись кожного про наслідки даної катастрофи. Пам’ять загиблих вшанувалась хвилиною мовчання.

Такі заходи є важивими, адже вони закликають згадати про трагедію віку — вибух на ЧАЕС, поглибити знання про неї, визначити негативний вплив аварії на стан навколишнього середовища та здоров'я населення; розвиають вміння виразно декламувати, артистичні здібності; виховувати особисту стурбованість кожного за все, що відбувається навколо, вчити сприймати чужу біду, чужий біль як власні, сприяти формуванню патріотичних почуттів у молоді.

Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсису. Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям. «Мирний атом» став для України і прилеглих земель гірше війни. Збитки від аварії на ЧАЕС доведеться відшкодувати ще тривалий час.


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page