top of page

«Стань пліч-о-пліч з «Легіонером» – доторкнися до небесної легенди»: концерт пам’яті Героя України С


Історія будь-якого народу містить дати, періоди, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми пам’ятаємо і не забуваємо героїчні сторінки, политі кров’ю патріотів. Наш народ пишався тим що у буремні 90-ті, Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Ще декілька років тому ми не особливо звертали увагу на слова «Слава Україні! – Героям слава!», а тепер ці слова набули нового змісту…

26 лютого в Університеті ДФС України відбувся концерт пам'яті загиблого Героя України, випускника нашого навчального закладу Сергія Цимбала. На концерті під символічною назвою «Стань пліч-о-пліч з «Легіонером» – доторкнися до небесної легенди» були присутні дружина Сергія – Лілія Цимбал разом з їх маленьким синочком Сашком, адміністрація, студенти та курсанти університету на чолі з в.о. ректора П.В. Пашком. Не оминули увагою даний захід і представники міської влади – заступник Ірпінського міського голови Дмитро Христюк та начальник відділу координування культмасових заходів та фізкультурно-спортивної роботи Віолетта Кременчук. Ця дата була обрана не випадково, адже саме 26 лютого Сергію Цимбалу виповнилося б 30 років.

Програма концерту була наповнена музичними і танцювальними виступами учасників Культурно-мистецького центру «Сузір’я», показовими виступами молодих спортсменів СК «Спарта», курсантів факультету податкової міліції, які нікого не залишили байдужими. Багато вдячних слів пролунало в адресу нашого Героя від побратимів, друзів, одногрупників та однокласників. «Не хочу, щоб мій син ховався від обстрілів у ванній або в підвалі, як зараз ховаються діти моїх друзів з Краснодона. Мушу їх захистити», – згадують побратими по службі фрази Сергія Цимбала, який добровольцем прийшов до військкомату з гаслом «Якщо не я, то хто?».

Україна – це країна героїв, які поставили благо рідного народу понад свої особисті та будь-які інші інтереси, були і залишаються вірними своїй ідеї до останнього подиху. І коли перед очима кадри з новин, фото поранених та загиблих героїв, ми розуміємо, що фраза «душу й тіло ми положим за нашу свободу» стала для українців не просто словами з гімну – це стало станом душі.

Добре, що в нашій країні є свідома молодь і є достатньо досвідчених військових, які вірять, що спільно ми переможемо тероризм всередині держави і дамо гідну відсіч агресії зовні.

Хай пам’ять всіх невинно вбитих згуртує нас, живих, дасть мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Слава Україні! Героям Слава!


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page