top of page

Курсанти відремонтували спортивний зал, у якому тренувався Герой України Сергій Цимбал


26 лютого на Факультеті податкової міліції відбулося урочисте відкриття спортзалу, присвячене дню народження випускника факультету, спортсмена Сергія Цимбала, який загинув, захищаючи територію України у війні на сході. Сергію у цей день виповнилося б 30 років. На відкриття спортзалу завітали: в.о. ректора університету Павло Пашко, проректор з господарської діяльності та інфраструктури Анатолій Стрій, начальник ФПМ Олексій Бідношея, директор ННІ спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації Ігор Малинський та вдова героя Лілія Цимбал. Заступник начальника ФПМ Василь Чмелюк презентував спільну роботу курсантів, викладачів факультету і Асоціації випускників нашого навчального закладу, яка виділила кошти для ремонту спортзалу. «Цей зал просякнутий легендами, адже з початку існування факультету тут гартувались наші чемпіони регіональних, всеукраїнських і міжнародних змагань. Декілька чемпіонів світу зросли у цих стінах», – зазначив В.Чмелюк.

Герой України Сергій Цимбал також тренувався у цьому залі. На стіні спортзалу курсанти створили величезний мурал, присвячений йому – завзятий слон у боксерських рукавичках і напис «Легіонер». Саме такий позивний був у Сергія, якого у колі побратимів жартома називали Слон. П.В. Пашко, звертаючись до курсантів, наголосив на важливості фізичної підготовки майбутніх податкових міліціонерів, які суміщають у своїй роботі дві функції: податківця і міліціонера. «Ви повинні, крім спеціальних знань для розслідування фінансових злочинів, володіти якимось із бойових мистецтв, щоб уміти захищатись у непередбачуваних ситуаціях із правопорушниками. Тренуючись, ви стаєте сильними, готовими захищати Батьківщину не тільки у податковій сфері, а й на війні, як Сергій Цимбал», – сказав Павло Володимирович.

Вдова героя, Лілія, подякувала дванадцятьом курсантам 3-го курсу, які своїми руками відремонтували приміщення спортзалу, за таке дієве збереження пам’яті про її чоловіка і вручила їм подяки від керівництва факультету. Серед тих, хто ремонтував зал, багато спортсменів: Олександр Сушко займається тей-квон-до, Олег Нанівський і Станіслав Тяніков – боксом, Богдан Ярунець має ІІ розряд з рукопашного бою, Назар Остапчук займається кікбоксингом і рукопашним боєм, а Павло Грабарчук – кудо. Куратор будівельних робіт по відновленню спортзалу Олександр Дороховський з радістю повідомив своїм підопічним про подарунок від в.о. ректора за їх сумлінну роботу – позачергову відпустку додому. На жаль, загиблих героїв уже не повернеш. Але пам’ять про них гріє душу тих, хто йде за ними слідом і бере з них приклад.


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page