top of page

Університет ДФС України має намір повернути статус національного


Триває непростий шлях у напрямі збереження Університету державної фіскальної служби України статусу національний. Відомо, що новоутворений Університет ДФС України продовжує 95-річну історію навчального закладу, якому в 2003 році було присвоєно даний статус.

Керівництво вишу звернулося до міністра освіти С.М. Квіта з проханням підтримати пропозицію щодо збереження статусу національного за новоствореним Університетом ДФС України. Так, в цьому листі в.о. ректора наголосив на досягненнях університету в освітній сфері, його зв'язки з різними міжнародними організаціями і закордонними вищими навчальними закладами, і попереду перед колективом стоять нові завдання, досягнення яких підніме університет на ще вищий щабель розвитку.

«Для нашого навчального закладу статус національний, насамперед, є визнання державою вагомих здобутків, адже нам є чим пишатися, з огляду на основні етапи 95-річної історії. Протягом останніх років на урядовому рівні розглядали і приймали важливі для університету рішення, що також підтверджує його вагомі досягнення в галузі вищої освіти. Тому збереження цього статусу для нас є прерогативним напрямом», – зазначає в.о. ректора П.В. Пашко.

Отримано відповідь від міністра освіти С.М. Квіта, що у разі надходження проекту Указу Президента України про надання статусу національного Міністерство освіти опрацює його в установленому порядку. Також низка листів з аналогічним зверненням була відправлена до Міністерства фінансів України та Державної фіскальної служби.

Тож є надія, що нинішній ювілей, який університет відзначатиме 16 липня, стане не лише черговим кроком його новітньої історії, а й те, що виш поверне собі статус національний.


ВИБІР РЕДАКТОРА
СВІЖІ НОВИНИ
АРХІВ
bottom of page